Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Διεπιστημονική πρωτοβουλία για την υγεία της γυναίκας
[Iatronet]: Διεπιστημονική πρωτοβουλία για την υγεία της γυναίκας

[Iatronet]: Διεπιστημονική πρωτοβουλία για την υγεία της γυναίκας

Φορείς συνέταξαν ενημερωτικό κείμενο που αφορά την πρόληψη υγείας και την αντιμετώπιση κύριων ασθενειών της γυναίκας.

Το δικαίωμα στην Υγεία αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ως ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα κάθε ανθρώπου και κάθε γυναίκας.

Kαθίσταται έτσι απόλυτα αναγκαίο η γυναίκα, με τον πολύπλευρο ρόλο που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες, να ενημερώνεται συνολικά και να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ασθένειες.

Με δεδομένη την οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα μας, που είχε άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο της υγείας, στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης υγείας και ευρύτερα στη συνολική αντιμετώπιση των ασθενειών, είναι αναγκαία όσο ποτέ η έγκυρη, συνεχής και υπεύθυνη πληροφόρηση για την πρόληψη και προστασία της υγείας της γυναίκας.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται από την επιστημονική κοινότητα ο αυξημένος κίνδυνος που διατρέχουν οι γυναίκες, τόσο από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα όσο και από άλλες ασθένειες, κίνδυνος που συχνά υποεκτιμάται.

Στο πλαίσιο αυτό γυναίκες επιστήμονες που υπηρετούν τις ειδικότητες της Καρδιολογίας, της Γυναικολογίας και της Ενδοκρινολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διεπιστημονική πρωτοβουλία, για να συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων υγείας που απασχολούν τη γυναίκα.

Σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία το «παρών» δίνουν η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με την Ομάδα Δράσης Γυναικών Καρδιολογίας, ή Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, με επικεφαλής την Πρόεδρο της εταιρείας, κ. Ανδρομάχη Βρυωνίδου-Μπομποτά, η Καθηγήτρια Γυναικολογίας-Μαιευτικής & Στείρωσης, κ. Σοφία Καλανταρίδου και άλλες επιστήμονες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!