Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Δερμιτζάκης: Στους γονείς η ευθύνη για τα παιδιά που δεν φορούν μάσκα στο σχολείο
[Iatronet]: Δερμιτζάκης: Στους γονείς η ευθύνη για τα παιδιά που δεν φορούν μάσκα στο σχολείο

[Iatronet]: Δερμιτζάκης: Στους γονείς η ευθύνη για τα παιδιά που δεν φορούν μάσκα στο σχολείο

“Οι φανατικοί και απόλυτοι, που δεν θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες”, ανέφερε ο καθηγητής.

Την άποψη ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εάν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε δε ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δεν συμμορφώνονται με τους κάνονες.

“Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα”, δήλωσε ο καθηγητής. Ο ίδιος σημείωσε ότι τη Δευτέρα, που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, αναμένεται να υπάρχουν “κρούσματα” μη συμμόρφωσης.

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες που γίνονται από τους γονείς που είναι αντίθετοι στη χρήση μάσκας, ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο ομάδες:

Οι φανατικοί και απόλυτοι, που δεν θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες και κάποιοι που δεν αντιμετωπίζουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κάτω από τα 200 τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό, ωστόσο δείχνουν ότι είμαστε σε καλή πορεία. “Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!