Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Δερμιτζάκης: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα σε θανάτους – κρούσματα από κορωνοϊό
[Iatronet]: Δερμιτζάκης: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα σε θανάτους – κρούσματα από κορωνοϊό

[Iatronet]: Δερμιτζάκης: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα σε θανάτους – κρούσματα από κορωνοϊό

“Εάν είχαμε την ευαισθησία ταυτοποίησης κρουσμάτων χωρών όπως η Αυστρία, η Ελβετία και θα διαπιστώναμε 600 – 900 κρούσματα την ημέρα κι όχι 300″, τονίζει ο καθηγητής.

Δεδομένα που ανέλυσε από την 1 Αυγούστου έως 27 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίζει πλέον ότι είναι στις καλύτερες σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποστηρίζει ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

“Τα διαπιστωμένα κρούσματα που βλέπουμε είναι πολύ λιγότερα από αυτά που βλέπουν οι άλλες χώρες. Με αλλά λογία εάν είχαμε την ευαισθησία ταυτοποίησης κρουσμάτων χωρών όπως η Αυστρία, η Ελβετία κα, θα διαπιστώναμε 600-900 κρούσματα την ημέρα κι όχι 300″, γράφει.

Δείτε την ανάρτηση:

Είμαστε σε καλή επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα;

Τον τελευταίο καιρό ακούω πολύ συχνά ότι η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο επιδημιολογικά.
Από την άλλη πλευρά οι θάνατοι στην Ελλάδα φαίνονται πολλοί και υπάρχει γενικά μια μεγάλη ανησυχία ειδικά για την Αθήνα.

Εκανα επομένως μια ανάλυση για να καταλάβω τι συμβαίνει. Πήρα τα δεδομένα από 1 Αυγούστου και μετά ώστε να μην επηρεαστούν οι αριθμοί από την επιτυχία της πρώτης φάσης.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η Ελλάδα είναι η χειρότερη μεταξύ 10 χωρών στο λόγο θανάτων προς τακτοποιημένα κρούσματα. Το γιατί συμβαίνει αυτό θα το συζητήσουμε λίγο παρακάτω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!