Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Covid-19: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson προκαλεί ανοσολογική απόκριση
[Iatronet]: Covid-19: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson προκαλεί ανοσολογική απόκριση

[Iatronet]: Covid-19: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson προκαλεί ανοσολογική απόκριση

Τα αποτελέσματα των αρχικών δοκιμών του εμβολίου της εταιρίας δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine.

Μια δόση του εμβολίου που ανέπτυξε η Johnson & Johnson κατά της covid-19, είναι ασφαλής και δημιουργεί ανοσολογική απόκριση για να μπλοκάρει τον νέο κορωνοιό, σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικής δοκιμής αρχικού σταδίου.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson απαιτεί μια δόση. Τα αποτελέσματα των αρχικών δοκιμών του εμβολίου της εταιρίας δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στο New England Journal of Medicine.

Συνδυαστικά, αποτελέσματα κλινικών δοκιμών πρώτου και δευτέρου σταδίου που δοκίμασαν το εμβόλιο σε 800 περίπου ανθρώπους, έδειξαν ότι είτε μια είτε δυο δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson δημιούργησαν αντισώματα και Τ-κύτταρα.

Το εμβόλιο βρίσκεται τώρα σε δοκιμές τρίτου σταδίου που σχεδιάστηκαν για να φανεί αν προστατεύει από λοίμωξη ή συμπτώματα από τον νέο κορωνοιό. Τα αρχικά στάδια δεν εξέτασαν την δυνατότητα.

Τα νέα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική αντίδραση στο 90% των εθελοντών μέχρι την 29η ημέρα και σε όλους τους εθελοντές εντός 2 μηνών. Τα επίπεδα αντισωμάτων παρέμειναν σταθερά για τουλάχιστον 71 ημέρες.

Στις ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν περιλαμβάνεται ο πονοκέφαλος, σωματικοί πόνοι και σε ορισμένες περιπτώσεις πυρετός.

Οι δοκιμές του εμβολίου έγιναν στις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο σε 2 ομάδες εθελοντών-ηλικίας 65 και άνω και ανθρώπους 18 έως 55.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!