Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Το τρίτο κύμα ξεκίνησε
[Iatronet]: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Το τρίτο κύμα ξεκίνησε

[Iatronet]: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Το τρίτο κύμα ξεκίνησε

“Τα μέτρα θα αναθεωρούνται προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε διασπορά και όχι περιορισμό”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Την εκτίμηση πως το τρίτο κύμα της επιδημίας έχει ξεκινήσει από την αρχή του μήνα, εκφράζει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στο iatronet, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είναι επιφυλακτικός για την απόδοση των πρόσφατων μέτρων.

Καλεί την κουρασμένη ελληνική κοινωνία να είναι έτοιμη για διαρκή αναθεώρησή των περιορισμών και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση του ιού, περιγράφοντας την εμπειρία της δικής του μόλυνσης. Αφήνει, δε, ανοικτό το ενδεχόμενο να “γίνουμε Πορτογαλία”, εάν δεν είμαστε προσεκτικοί, ως λαός και ως Πολιτεία.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι το τρίτο κύμα έχει ήδη ξεκινήσει, με αιχμή τα μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού:

“Βρισκόμαστε στην αρχή τοu τρίτου κύματος, αλλά δεν έχουμε πολύ μεγάλες εκθετικές μεταδόσεις. Ελπίζω τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να είναι επαρκή, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν αυστηρότερα ή να διαρκέσουν περισσότερο”, σημειώνει, για να εξηγήσει:

“Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, είχαμε αποκλιμάκωση του δεύτερου κύματος και αργή, αλλά πτωτική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων σε απλές κλινικές CoViD-19 και ΜΕΘ.

Από τις 25 Ιανουαρίου, παρατηρούμε διαρκή αύξηση στους θετικούς και από την 1η Φεβρουαρίου στατιστικά σημαντική αύξηση στους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες προσώρας, που αναμένεται να αποτυπωθούν και σε νοσηλείες σε ΜΕΘ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!