Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Αθ. Εξαδάκτυλος στο Iatronet: Τον Απρίλιο, θα είμαστε στους εμβολιασμούς όπως είναι τώρα το Ισραήλ
[Iatronet]: Αθ. Εξαδάκτυλος στο Iatronet: Τον Απρίλιο, θα είμαστε στους εμβολιασμούς όπως είναι τώρα το Ισραήλ

[Iatronet]: Αθ. Εξαδάκτυλος στο Iatronet: Τον Απρίλιο, θα είμαστε στους εμβολιασμούς όπως είναι τώρα το Ισραήλ

“Τον Απρίλιο, θα είμαστε στους εμβολιασμούς όπως είναι σήμερα το Ισραήλ και θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα με καμπάνες”, λέει ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Την εκτίμηση πως η πρόοδος των εμβολιασμών θα είναι σημαντική τους επόμενους μήνες και ότι οι Έλληνες “θα κάνουν Πάσχα με καμπάνες”, εκφράζει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο Iatronet, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, θεωρεί πως δύο παράγοντες επιτρέπουν αισιοδοξία:

  • Ο χρόνος επιλογής του lockdown.
  • Η αναμενόμενη αύξηση των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η ανακοίνωση των μέτρων έγινε έγκαιρα, πριν ο ιός “ξεφύγει” και προτού η πίεση στο σύστημα Υγείας γίνει αφόρητη. Εάν όλα πάνε καλά – σημειώνει – δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη διάρκεια στα μέτρα.

Χαρακτηρίζει θετικό το κλείσιμο των σχολείων, καθώς το 8,5% έως 11% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά κάτω των 12 ετών, με τους μαθητές δημοτικού να είναι 600.000 έως 700.000.

Επισημαίνει πως η επιλογή της άμεσης λήψης μέτρων, σε συνδυασμό με την αύξηση των εμβολιασμών και την παραλαβή μεγαλύτερων ποσοτήτων, έως το τέλος Μαρτίου, θα επιτρέψει την ανοσοποίηση ενός μεγάλου και ευάλωτου πληθυσμού.

“Έως το τέλος Μαρτίου, αναμένεται να παραλάβουμε 2 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες θα χορηγηθούν άμεσα”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, για να εξηγήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!