Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Οι ασθενείς με Πάρκινσον κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό
[Iatronet]: Οι ασθενείς με Πάρκινσον κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό

[Iatronet]: Οι ασθενείς με Πάρκινσον κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό

Οι ασθενείς με Πάρκινσον διατρέχουν πολλούς κινδύνους οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε βαριάς μορφής επιμόλυνση με COVID – 19.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν γιατροί της νευρολογικής πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημίου του Ruhr στο Bochum και στο St. Josef-Hospital. Η διαπίστωση τους αυτή αναφέρεται στο εξειδικευμένο περιοδικό ”Neurological Research and Practice”

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα όλων των ασθενών με Πάρκινσον που έλαβαν θεραπεία στη Γερμανία το 2018. Το συμπέρασμά τους: Από όλες τις συννοσηρότητες ιδιαίτερα συχνές ήταν η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι λοιμώξεις από ηπατίτιδα Β καθώς και οι χρόνιες αποφρακτικές πνευμονικές παθήσεις και οι χρόνιες νεφρικές παθήσεις.

“Στην ανάλυση των συνοδευτικών ασθενειών, έχει καταγραφεί ότι οι ασθενείς με Πάρκινσον – ειδικά στο προχωρημένο στάδιο – είναι συχνά επιρρεπείς σε πνευμονίες, που είναι και ο κύριος λόγος για την εισαγωγή των ασθενών”, δήλωσε ο Richter.

“Δεν θεωρούμε ότι η ίδια η νόσος του Πάρκινσον είναι παράγοντας κινδύνου για Covid-19, και η διάγνωση του Πάρκινσον δεν πρέπει να οδηγήσει σε οποιεσδήποτε διαφορές στη θεραπεία του COVID-19 στους ασθενείς», εξήγησε ο Lars Tönges, επικεφαλής των Πρώτων Βοηθειών για τις Διαταραχές του Πάρκινσον και της Κίνησης στο Νοσοκομείο St. Josef και επικεφαλής της μελέτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!