Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Η άσκηση συνδέεται με κατά 4 χρόνια νεότερο εγκέφαλο
[Iatronet]: Η άσκηση συνδέεται με κατά 4 χρόνια νεότερο εγκέφαλο

[Iatronet]: Η άσκηση συνδέεται με κατά 4 χρόνια νεότερο εγκέφαλο

Νέα έρευνα έδειξε ότι ο περίπατος, η κηπουρική, το κολύμπι ή ο χορός θα μπορούσαν να εμποδίζουν τη συρρίκνωση του εγκεφάλου.

Ο περίπατος, η κηπουρική, το κολύμπι ή ο χορός θα μπορούσαν να εμποδίζουν τη συρρίκνωση του εγκεφάλου, καθώς κάποιος γερνά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί ενδεχομένως να διατηρεί τον εγκέφαλο 4 χρόνια νεότερο έναντι άλλων ανθρώπων που θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόληψη ή επιβράδυνση της εξέλιξης της άνοιας, αναφέρουν ερευνητές

Η Dr. Yian Gu, του Columbia University, δήλωσε ότι πρόσφατα δημοσίευσε έκθεση με πληροφορίες τρέχουσας και προηγούμενης σωματικής δραστηριότητας και ανακάλυψε ότι και τα 2 συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης νόσου Alzheimer.

Η έρευνα είναι ένα παραπάνω βήμα που δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα επίσης προστατεύει από την απώλεια του όγκου του εγκεφάλου.

Η Gu προειδοποίησε ότι η νέα έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η άσκηση διατηρεί το μέγεθος του εγκεφάλου αλλά ότι τα δυο φαίνεται να συνδέονται. Χρησιμοποίησε μαγνητικές τομογραφίες για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με το μέγεθος του εγκεφάλου σε περισσότερους από 1.550 ανθρώπους μέσης ηλικίας 75 ετών.

Κανένας δεν είχε άνοια αλλά σχεδόν 300 είχαν ελαφρά νοητική βλάβη και 28% είχαν το γονίδιο APOE, που φαίνεται πως αυξάνει τον κίνδυνο νόσου Alzheimer.

Όσοι ήταν πιο δραστήριοι είχαν μεγαλύτερο εγκέφαλο από τους αδρανείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!