Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Η άσκηση μπορεί και να μη βοηθά στη μείωση του στρες λόγω πανδημίας
[Iatronet]: Η άσκηση μπορεί και να μη βοηθά στη μείωση του στρες λόγω πανδημίας

[Iatronet]: Η άσκηση μπορεί και να μη βοηθά στη μείωση του στρες λόγω πανδημίας

Συμμετέχοντες σε έρευνα, που αύξησαν τα επίπεδα άσκησης, ανέφεραν αυξημένο άγχος.

Είναι γνωστό πως η άσκηση συχνά συνιστάται κατά του άγχους. Ωστόσο, στην περίπτωση της ανησυχίας λόγω της πανδημίας μπορεί ενδεχομένως να μην είναι η λύση, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 900 ζεύγη διδύμων στην Ουάσιγκτον στην αρχή της πανδημίας.

Ενώ το 42% δήλωσαν οτι μειώθηκαν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, ποσοστό 27% δήλωσαν ότι αυξήθηκαν. Το 31% ανέφεραν ότι δεν υπήρξε αλλαγή.

Όσοι δήλωσαν οτι η σωματική δραστηριότητα μειώθηκε τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι, ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα άγχους.

Ωστόσο, οι ερευνητές εξεπλάγησαν που το ίδιο ίσχυε μεταξύ πολλών διδύμων που αύξησαν τα επίπεδα δραστηριότητας.

Ο Glen Duncan, δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν ασκούνται ξέρουν ότι υπάρχει σχέση με αποτέλεσμα στην ψυχική υγεία, όμως αυτοί που αύξησαν τα επίπεδα άσκησης, επίσης ανέφεραν αυξημένο άγχος.

H σχέση μεταξύ μειωμένης σωματικής δραστηριότητας και στρες περιπλέκεται από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Στα ζεύγη διδύμων, όταν ο ένας ανέφερε μειωμένη άσκηση και ο άλλος παρέμενε στα ίδια επίπεδα, δεν υπήρχε διαφορά στο επίπεδο στρες.

Ο Duncan δήλωσε, ότι δεν είναι απαραίτητα η άσκηση να μη βοηθήσει κάποιον να ελέγξει το στρες. Υπάρχει κάτι, που γενετικά και περιβαλλοντικά συνδέει τα δυο.

Ο ερευνητής σημείωσε ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει επίδραση από τη μείωση ή την αύξηση σωματικής δραστηριότητας όσον αφορά την αντιμετώπιση του άγχους, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι διαφορετικό μετά από 2-3 μήνες περιορισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!