Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ανησυχητική εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία και μερικό lockdown
[Iatronet]: Ανησυχητική εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία και μερικό lockdown

[Iatronet]: Ανησυχητική εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία και μερικό lockdown

Κοντά στα 17.000 τα σημερινά ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Γερμανία. Την ίδια στιγμή που το Ινστιτούτο Robert Koch κατέγραψε σήμερα το πρωί νέο υψηλό ρεκόρ κρουσμάτων φτάνοντας τα 16.774, με προηγούμενο αριθμό τα 14.964, και ενώ την προηγούμενη Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές είχαν καταγράψει 11.287 νέες μολύνσεις, το ανώτατο όριο των 10.000 κρουσμάτων έχει ήδη ξεπεραστεί, κάτι που θέτει σε συναγερμό τον πολιτικό και υγειονομικό κόσμο της χώρας.

Οι τρέχουσες τιμές είναι εν μέρει συγκρίσιμες με εκείνες της άνοιξης, καθώς τώρα πραγματοποιούνται πολύ περισσότερες δοκιμές και ως εκ τούτου ανακαλύπτονται περισσότερες λοιμώξεις.

Κοντά στο ολοκληρωτικό lockdown

Η γερμανίδα καγκελάριος ήταν σαφής χθές στην τηλε-διάσκεψη με τους τοπικούς πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων, πως το δεύτερο γενικευμένο lockdown είναι πολύ κοντά και πως η ραγδαία αύξηση των κροσυμάτων δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους επικριτές των μέτρων.

Να σημειωθεί εδώ ότι η συνδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς είναι ένα σώμα που κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε. 16 τοπικοί πρωθυπουργοί συζητούν με την καγκελάριο και εκφράζουν τις όποιες ενστάσεις ή διαφωνίες για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση. Στην συνδιάσκεψη γίνονται παζάρια, κολακείες και τσακωμοί μέχρι να βγει η τελική απόφαση.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Η απόφαση λοιπόν για μερικό προσωρινό lockdown που ανακοινώθηκε χθες δημιουργεί και μια σειρά από οικονομικά θέματα. Ανάμεσα σε αυτά που συζητούνται είναι και οι έκτακτες ενισχύσεις προς τις εταιρείες που πλήτονται από την πανδημία.

Για τις εταιρείες, τις επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, τις ενώσεις και τα ιδρύματα που επηρεάζονται από το προσωρινό κλείσιμο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει και πάλι να χορηγήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια. Το ποσό επιστροφής ανέρχεται στο 75% του αντίστοιχου κύκλου εργασιών από το Νοέμβριο του 2019 για εταιρείες μέχρι 50 υπαλλήλους, όπου το πάγιο κόστος είναι εφ΄άπαξ.

Τα ποσοστά για τις μεγαλύτερες εταιρείες καθορίζονται σύμφωνα με τα ανώτατα όρια των σχετικών απαιτήσεων της κρατικής ενίσχυσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!