Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ανοικτά σχολεία και θνητότητα από CoViD-19 στη Σουηδία
[Iatronet]: Ανοικτά σχολεία και θνητότητα από CoViD-19 στη Σουηδία

[Iatronet]: Ανοικτά σχολεία και θνητότητα από CoViD-19 στη Σουηδία

Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες στο επιστημονικό περιοδικό “The New England Journal of Medicine”.

Στα μέσα Μαρτίου, πολλές χώρες αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η μετάδοση του SARS-CoV-2. Η Σουηδία ήταν μια από τις λίγες χώρες που αποφάσισαν να διατηρήσουν ανοικτές τις προσχολικές τάξεις (παιδιά 1 έως 6 ετών) και τα σχολεία (παιδιά 7 έως 16 ετών).

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα από τη Σουηδία που δημοσίευσαν οι J.F. Ludvigsson και συνεργάτες στο έγκριτο περιοδικό The New England Journal of Medicine .

Τα δεδομένα καταγράφονται με προοπτικό τρόπο σε σουηδικές βάσεις δεδομένων και αφορούσαν τις νοσηλείες των παιδιών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας από την 1η Μαρτίου έως τις 30η Ιουνίου 2020.

Ο αριθμός των θανάτων από κάθε αιτία μεταξύ των 1.951.905 παιδιών στη Σουηδία, ηλικίας 1 έως 16 ετών, ήταν 65 κατά τη διάρκεια της προ-COVID-19 εποχής. Από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020, ο αριθμός των θανάτων στα παιδιά ήταν 69. Δεν διαπιστώθηκε, δηλαδή, αύξηση του αριθμού των θανάτων πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!