Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ανδρέας Ξανθός: Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα για την Αττική
[Iatronet]: Ανδρέας Ξανθός: Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα για την Αττική

[Iatronet]: Ανδρέας Ξανθός: Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα για την Αττική

“Αν με 325 διασωληνωμένους, το σύστημα πιέζεται αφόρητα, πού είναι η υποτιθέμενη θωράκιση του ΕΣΥ, πού είναι ο διπλασιασμός των ΜΕΘ;”, αναρωτιέται ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκτίμηση ότι καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα για την ανταπόκριση του συστήματος Υγείας στην Αττική, εκφράζει ο Ανδρέας Ξανθός.

Με ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για πλημμελή προετοιμασία των δομών Υγείας, επισημαίνοντας αναλυτικά τα εξής:

“Στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ότι οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής είναι στο ‘κόκκινο’. Και ότι θα προστεθούν τις επόμενες μέρες άλλες 38 κλίνες ΜΕΘ-covid . Και φυσικά ότι θα εκτονωθεί η πίεση στο ΕΣΥ την άλλη βδομάδα. Από αυτές τις τοποθετήσεις προκύπτουν δύο μείζονα θέματα:

  • Η διάψευση και κατάρρευση της κυβερνητικής προπαγάνδας.
  • Ο εφησυχασμός μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο υπέρβασης των αντοχών των δημόσιων δομών περίθαλψης του Λεκανοπεδίου.

Το πρώτο είναι προφανές: αν με 325 διασωληνωμένους, το σύστημα πιέζεται αφόρητα, πού είναι η υποτιθέμενη θωράκιση του ΕΣΥ, πού είναι ο διπλασιασμός των ΜΕΘ, πού είναι οι χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;

To δεύτερο, όμως θέμα, η υποτίμηση δηλαδή του κινδύνου και η πλημμελής προετοιμασία του συστήματος Υγείας έχει αποδειχθεί στην περίπτωση της Βόρειας Ελλάδας ότι παράγει υγειονομικές τραγωδίες. Επειδή, λοιπόν, το τρίτο επιδημικό κύμα, σε συνδυασμό με την παρουσία μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, είναι σε εξέλιξη και απειλεί, είναι η ώρα μιας σοβαρής και συνδυαστικής παρέμβασης που θα:

Περιορίσει αποτελεσματικά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα , με ευρύτατο testing και καλή ιχνηλάτηση, με στοχευμένη πρόληψη στους χώρους εργασίας ,στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στις κλειστές δομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!