Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας είναι εθνικό στοίχημα
[Iatronet]: Η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας είναι εθνικό στοίχημα

[Iatronet]: Η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας είναι εθνικό στοίχημα

Γ. Πατούλης: «Η καθιέρωση της Ελλάδας ως Ιαματικού Προορισμού στον Παγκόσμιο χάρτη παραμένει στο επίκεντρο των προσπαθειών μας, ειδικά αυτή την κρίσιμη υγειονομικά, περίοδο».

Την ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για την ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και την ενίσχυση της Ιαματικού Τουρισμού στη χώρα μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε παρέμβασή του στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα.

Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν εκλεκτοί εμπειρογνώμονες διεθνώς καταξιωμένοι, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική, συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (δια του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ελληνικής Ιατρικής Κ. Κουσκούκης. Στις εργασίες του Συνεδρίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Κοτρωνιάς και Σ. Χιονίδης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, οι Δήμαρχοι Καμένων Βούρλων Γ. Συκιώτης, Δομοκού Μ. Λιόλιος, Λοκρών Θ. Ζεκεντές, η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή, οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Αθ. Καρακάντζας και Η. Μπουρμάς, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, η Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Χ. Νικολάου και το μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ Α. Δημητριάδης.

«Η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας είναι εθνικό στοίχημα»

Ο κ. Γ. Πατούλης στην ομιλία του εστίασε στη σημασία αναβίωσης του πνεύματος του Ιπποκράτη τον πατέρα της Ιατρικής, ο οποίος, όπως ανέφερε, καθιέρωσε τον θερμαλισμό και τις ιαματικές θεραπείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!