Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για το θέμα του Iatronet και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
[Iatronet]: Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για το θέμα του Iatronet και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

[Iatronet]: Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για το θέμα του Iatronet και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

“Ακόμη και εάν ο θεράπων ιατρός έκρινε ότι ένας ασθενής χρειαζόταν κλίνη ΜΕΘ, πού θα την έβρισκε, εφόσον ήταν όλες γεμάτες;”, αναρωτιούνται οι γιατροί.

Ανακοίνωση για το θέμα του Iatronet και την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τους θανάτους ασθενών με CoViD-19 εκτός ΜΕΘ, εξέδωσε και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός (πλέον) Υγείας κ. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι ‘κριτήριο για την εισαγωγή στη ΜΕΘ δεν είναι η πληρότητα, αλλά τα επιστημονικά δεδομένα και η κατάσταση του ασθενούς, με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε ΜΕΘ’.

Μάς κοροϊδεύουν; Νομίζουν ότι πρωτοτυπούν, λέγοντας πάλι οφθαλμοφανή ψέματα; Όταν η πληρότητα των ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα έφτασε το 99%, δεν αποτέλεσε η πληρότητα κριτήριο εισαγωγής; Ακόμη και εάν ο θεράπων ιατρός έκρινε ότι ένας ασθενής χρειαζόταν κλίνη ΜΕΘ, πού θα την έβρισκε, εφόσον ήταν όλες γεμάτες;

Όλοι οι γιατροί των νοσοκομείων της χώρας γνωρίζουμε ότι οι ενδείξεις ειαγωγής σε ΜΕΘ βασίζονται σε αυστηρά επιστημονικά δεδομένα. Όπως, επίσης, γνωρίζουμε ότι ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας επιβάλλει να μη στερείται σε κανέναν άνθρωπο η δυνατότητα να σωθεί, επειδή για παράδειγμα είναι ηλικιωμένος ή έχει υποκείμενα νοσήματα που επιβαρύνουν την πρόγνωση και μειώνουν την πιθανότητα επιβίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!