Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Αφαίρεση θυρεοειδή: Πώς θα είναι η ζωή μου μετά;
[Iatronet]: Αφαίρεση θυρεοειδή: Πώς θα είναι η ζωή μου μετά;

[Iatronet]: Αφαίρεση θυρεοειδή: Πώς θα είναι η ζωή μου μετά;

Μετά τη θυρεοειδεκτομή, οι ασθενείς παίρνουν φάρμακο αντικατάστασης των θυρεοειδικών ορμονών (θυροξίνη) για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στον επιστημονικό τύπο αναφέρουν βελτίωση της ποιότητας ζωής στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ολική θυρεοειδεκτομή, ανεξαρτήτως του λόγου που τους οδηγεί στο χειρουργείο. Ο φόβος της χειρουργικής επέμβασης κατά την προεγχειρητική περίοδο, οι ανεπαρκείς πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια, που αποτελούν παράγοντες που βλάπτουν τη φυσική, ψυχική και κοινωνική ευεξία, υποχωρούν. Η απουσία επιπλοκών και η επάνοδος στην καθημερινότητα αλλάζει την ψυχολογία τους και επιτρέπει στους ασθενείς να απολαύσουν μια ζωή απαλλαγμένη από την αμφιβολία και το άγχος για την εξέλιξη της νόσου.

«Οι παθήσεις του θυρεοειδούς που αφορούν το μορφολογικό σχήμα του αδένα είναι ένα συχνό πρόβλημα, που αρχικά αναστατώνει τους ασθενείς. Εκτιμάται ότι ο επιπολασμός των οζιδίων που μπορούν να ψηλαφηθούν είναι 3-7% στον γενικό πληθυσμό. Γενικά, ο κίνδυνος κακοήθειας στα οζίδια του θυρεοειδούς είναι 5%. Η διάγνωση καλοήθους παθήσεως, όπως η πολυοζώδης βρογχοκήλη και, ακόμη χειρότερα, κακοήθειας, όπως το θηλώδες ή το θυλακιώδες καρκίνωμα, δημιουργούν φόβο στους ασθενείς για την πορεία της υγείας τους και για το μέλλον. Αυτή η κακή ψυχολογία αποτελεί μια επιπλέον επιβάρυνση στα συμπτώματα που βιώνουν, η οποία επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις τους με την οικογένεια και το οικείο περιβάλλον τους», σημειώνει οΚαθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, κ. Δημήτρης Λινός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!