Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο, εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για τη ΜΕΘ του “Ιπποκρατείου”
[Iatronet]: 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο, εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για τη ΜΕΘ του “Ιπποκρατείου”

[Iatronet]: 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο, εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για τη ΜΕΘ του “Ιπποκρατείου”

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη μεταβαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Δέκα νοσηλεύτριες, με ειδίκευση στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), φτάνουν απόψε από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια που δίνεται στο “Ιπποκράτειο” στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Οι νοσηλεύτριες αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 5.30 το απόγευμα και φτάνουν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 8.20 το βράδυ.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα τις ξεπροβοδίσει η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Λένα Μπορμπουδάκη και στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” θα τις υποδεχθεί ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Για το θέμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη.

Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα.

Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο ‘Ιπποκράτειο’.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!