Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: «Βολές» Αυγενάκη κατά των ομοσπονδιών για το μητρώο σωματείων και προθεσμία ως 30 Νοεμβρίου
[Gazzetta]: «Βολές» Αυγενάκη κατά των ομοσπονδιών για το μητρώο σωματείων και προθεσμία ως 30 Νοεμβρίου

[Gazzetta]: «Βολές» Αυγενάκη κατά των ομοσπονδιών για το μητρώο σωματείων και προθεσμία ως 30 Νοεμβρίου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε -έκτακτη- διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα έβαλε με την κατάσταση που επικρατεί με την έως τώρα εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε βάρος των ομοσπονδιών για την στάση τους.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά σε αριθμούς αναφορικά με τις αιτήσεις και την κατάσταση των σωματείων αλλά και πώς κινήθηκαν οι ομοσπονδίες.

Επίσης, έδωσε προθεσμία ως τις 30 Νοεμβρίου ώστε τα σωματεία να διορθώσουν ή να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους για να μετάσχουν στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των νομίμως λειτουργούντων ερασιτεχνικών σωματείων στη χώρα μας, βάζει –επιτέλους- με διαφανή τρόπο, τάξη και νοικοκυροσύνη στο απολύτως άναρχο αθλητικό τοπίο.

Η ανάγκη στήριξης των σωματείων από τις επιπτώσεις του κορονοϊού έδωσε και την αφορμή για την εσπευσμένη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, που παράλληλα, θα αποτελεί από εδώ και πέρα τον πιστοποιημένο εκλογικό κατάλογο των αθλητικών φορέων (Ενώσεις και Ομοσπονδίες).

Έπρεπε να γνωρίζουμε, με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια, την τάξη μεγέθους. Πόσα είναι στο σύνολο τα νόμιμα ενεργά αθλητικά σωματεία σ’ όλη την Ελλάδα; Για να καθοριστεί το ύψος της ενίσχυσης του καθενός βάσει ορισμένων βασικών κριτηρίων όπως: πόσα αθλήματα καλλιεργούν, πόσους αθλητές έχουν και πόσους προπονητές νομίμως απασχολούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!