Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Βασιλακόπουλος σε Αυγενάκη: «Κανονικά οι εκλογές στις 30 Μαΐου»
[Gazzetta]: Βασιλακόπουλος σε Αυγενάκη: «Κανονικά οι εκλογές στις 30 Μαΐου»

[Gazzetta]: Βασιλακόπουλος σε Αυγενάκη: «Κανονικά οι εκλογές στις 30 Μαΐου»

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ απάντησε στον Αυγενάκη και σχολίασε ότι δεν απαγορεύεται από τον νόμο και ότι οι εκλογές θα γίνουν 30 Μαΐου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε ακύρωση των εκλογών της ΕΟΚ και η προσωρινή διοίκηση απάντησε πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, αφού κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από τον νόμο.

Βέβαια και ο Βαγγέλης Λιόλιος αναρωτήθηκε αν ο Βασιλακόπουλος έχει πάρει άδεια …

Αναλυτικά η επιστολή:

«Επιστολή προς την κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους κκ Χρυσοχοϊδη (Υπουργό Προστασίας Πολίτη), Χαρδαλιά (Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας), Καραμαλάκη (Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας), Μπίνη (Διοικητική Εθνικής Αρχής Διαφάνειας), Βερβεσό (πρόεδρος Δ.Σ.Α.) και την κα Παπαγεωργακοπούλου (Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών), απέστειλε η ΕΟΚ.

“Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Σε όλα τα ευνομούμενα ευρωπαϊκά δημοκρατικά κράτη ότι δεν απαγορεύεται από το νόμο με τρόπο σαφή, ρητό και κατηγορηματικό ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Η θεμελιώδης αυτή αρχή του κράτους δικαίου, που διακρίνει τα φιλελεύθερα δημοκρατικά πολιτεύματα από τα αυταρχικά καθεστώτα, κατοχυρώνεται στο άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ οι κάθε είδους περιορισμοί, που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά, πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!