Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Tσεκούρι στους μισθούς των κορυφαίων πιλότων της Formula 1!
[Gazzetta]: Tσεκούρι στους μισθούς των κορυφαίων πιλότων της Formula 1!

[Gazzetta]: Tσεκούρι στους μισθούς των κορυφαίων πιλότων της Formula 1!

Τέρμα στις αστρονομικές αποδοχές των κορυφαίων οδηγών της Formula 1 από το 2023 και μετά, καθώς τότε θα τεθεί σε ισχύ πλαφόν ύψους 30 εκατ. δολαρίων ετησίως συνολικά για τους μισθούς και των δύο πιλότων κάθε ομάδας.

Μέχρι σήμερα, η κρίση είχε αφήσει ανεπηρέαστους τους μισθούς των οδηγών της Formula 1. Αυτό θα αλλάξει, τουλάχιστον όσον αφορά στους σταρ του αθλήματος οι οποίοι αμείβονται με εξωπραγματικά ποσά, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Λιούις Χάμιλτον που κερδίζει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Όπως είναι γνωστό, η Formula 1 μπαίνει από το 2021 σε μία νέα εποχή λιτότητας με πρώτο βήμα τη θέσπιση ενός ανώτατου πλαφόν στους ετήσιους προϋπολογισμούς των ομάδων. Αυτό διαμορφώθηκε για του χρόνου στα 145 εκατ. δολάρια και θα μειωθεί σταδιακά έως το 2023 στα 135 εκατ. δολάρια. Μέχρι στιγμής δεν υπολογίζονταν για τα όρια των προϋπολογισμών οι μισθοί των πιλότων κάθε ομάδας, ωστόσο τα πράγματα θα αλλάξουν από το 2023 και μετά.

Aνοιχτό παραθυράκι

Οι διευθυντές των ομάδων της Formula 1 αποφάσισαν στη συνάντησή τους μετά το Γκραν Πρι Πορτογαλίας, ότι από το 2023 θα προβλέπεται ανώτατο πλαφόν ύψους 30 εκατ. δολαρίων (δηλαδή περίπου 25 εκατ. ευρώ) συνολικά και για τους δύο πιλότους κάθε team. Με άλλα λόγια, αν παίρνει ο ένας οδηγός μίας ομάδας 20 εκατ. δολάρια τον χρόνο, τότε θα επιτρέπεται να αμείβεται ο δεύτερος το πολύ μέχρι 10 εκατ. δολάρια ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!