Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Τρομακτική αύξηση πωλήσεων +140% για τα Plug-In Hybrid αυτοκίνητα
[Gazzetta]: Τρομακτική αύξηση πωλήσεων +140% για τα Plug-In Hybrid αυτοκίνητα

[Gazzetta]: Τρομακτική αύξηση πωλήσεων +140% για τα Plug-In Hybrid αυτοκίνητα

Οι πωλήσεις των υβριδικών plug- in αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 133,9% στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2020 επειδή είναι άκρως προσιτά και ευέλικτα.

Τα υβριδικά plug-in αυτοκίνητα έχουν γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των αγοραστών που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 133,9% στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι λόγοι που τα κάνουν προσιτά είναι ότι έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων για 50-70 χιλιόμετρα, είναι ελκυστικά στην τιμή, υπάρχουν κίνητρα αγοράς από τις περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης και προσφέρουν την ευελιξία δύο διαφορετικών τρόπων λειτουργίας. Του ηλεκτρικού και αυτό του υγρού καύσιμου.

Τα υβριδικά οχήματα ξεκινούν σε ηλεκτρική λειτουργία από προεπιλογή και συνεχίζουν έως ότου εξαντληθεί η μπαταρία. Στη συνέχεια, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι ο οδηγός, αναλαμβάνει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Ωστόσο ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμεύει επίσης ως γεννήτρια για ανάκτηση ενέργειας, μετατρέποντας την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και αποθηκεύοντάς την σε μπαταρία ιόντων λιθίου. Έτσι η αυτονομία ενός οχήματος ανεβαίνει, όταν κινείται εντός αστικού κέντρου, επειδή υπάρχει ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και τα 15 επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας.

Σήμερα, το plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV), μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά, σε σταθμό φόρτισης ή τη συνηθισμένη πρίζα στο σπίτι ή στο γραφείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!