Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: To πρώτο «πλαστικό» αυτοκίνητο έγινε 80 ετών! (pics & vid)
[Gazzetta]: To πρώτο «πλαστικό» αυτοκίνητο έγινε 80 ετών! (pics & vid)

[Gazzetta]: To πρώτο «πλαστικό» αυτοκίνητο έγινε 80 ετών! (pics & vid)

Το 1941 ο Ford παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο αυτοκινήτου με αμάξωμα από συνθετικό υλικό, που είχε ως πρώτη ύλη κόκκους σόγιας.

Παρότι ο Χένρι Φορντ έχει μείνει στην ιστορία για την επινόηση της γραμμής παραγωγής και τη δημιουργία του πρώτου προσιτού αυτοκινήτου παγκοσμίως που βγήκε από αυτή, του Model T, έχει ταυτόχρονα ένα μεγάλο ιστορικό εξαιρετικών εφευρέσεων.

Μια από από αυτές είναι και το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με αμάξωμα από συνθετικό υλικό. Το οποίο μάλιστα κατασκεύασε από ένα μείγμα φυσικών υλών, με κύριο στοιχείο τους κόκκους σόγιας!

Ήταν τον Αύγουστο του 1941 όταν ο Φορντ παρουσίασε για πρώτη φορά αυτό που στο μέλλον έμελλε να μείνει στην ιστορία ως Soybean Car (αυτοκίνητο από κόκκους σόγιας), αλλά επισήμως η πατέντα για την δημιουργία του κατατέθηκε σαν σήμερα, στις 13 Ιανουαρίου του 1942.

Παρότι ο Φορντ έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία στην παγκόσμια ιστορία της βιομηχανίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή και αγροτική οικογένεια. Η λατρεία τους για τις μηχανές εκδηλώθηκε μεν από νωρίς, ωστόσο ο Φορντ πάντα εμπνεόταν από τις γεωργικές ρίζες του. Ήδη, πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά μοντέλα της Ford διέθεταν μέρη από οργανικά υλικά.

Το πλαστικό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο Ford είχε εξαιρετική αντοχή -μάλιστα υπάρχει εικόνα του ίδιου να χτυπά το αμάξωμα με τσεκούρι, χωρίς κανένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα ήταν ιδιαίτερα ελαφρύ κατά 25% περίπου σε σχέση με ένα συμβατικό ατσάλινο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!