Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Θλίψη στο τάε κβον ντο: Απεβίωσε ο Κώστας Θωμαϊδης, επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας
[Gazzetta]: Θλίψη στο τάε κβον ντο: Απεβίωσε ο Κώστας Θωμαϊδης, επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας

[Gazzetta]: Θλίψη στο τάε κβον ντο: Απεβίωσε ο Κώστας Θωμαϊδης, επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας

Ενας από τους πρωτεργάτες του ελληνικού τάε κβον ντο, ο Κώστας Θωμαϊδης, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.

Το ελληνικό τάε κβον ντο θρηνεί το θάνατο ενός εκ των πρωτεργατών του αθλήματος.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Θωμαϊδη, τον άνθρωπο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος και στην ένταξη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό στο χάρτη των εθνικών ομοσπονδιών με την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ, τον Νοέμβριο του 1987.

Ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αργά χθες το βράδυ σε ηλικία 87 ετών, διετέλεσε επί μακρόν πρόεδρος αλλά και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Στις πρώτες αρχαιρεσίες μετά την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ (16/12/87) ανέλαβε γενικός γραμματέας (πρόεδρος ο Ανδρέας Χατζηανδρέου), θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 11 Μαΐου 1991.

Τον Δεκέμβριο του 1990, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για απομάκρυνση των Τουρκοκυπρίων από τις διεθνείς διοργανώσεις και την παρουσία της Ελλάδας σε αυτές.

Από τον Μάρτιο του 1992 αναλαμβάνει και πάλι γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, ενώ από τον Φεβρουάριο του 1995 έως και τα τέλη Απριλίου 1996, βρέθηκε στην προεδρία της ΕΛΟΤ, πριν του δοθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!