Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Στίβος-ΑΜΕΑ: Ρεκόρ κόσμου και Ευρώπης στο Ηράκλειο (pic&vid)
[Gazzetta]: Στίβος-ΑΜΕΑ: Ρεκόρ κόσμου και Ευρώπης στο Ηράκλειο (pic&vid)

[Gazzetta]: Στίβος-ΑΜΕΑ: Ρεκόρ κόσμου και Ευρώπης στο Ηράκλειο (pic&vid)

Παγκόσμια ρεκόρ από τους Κωνσταντινίδη, Μαλακόπουλο και Προδρόμου σε ημερίδα στίβου στο Παγκρήτιο. Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Φουντουλάκη.

Σε ημερίδα παγκοσμίων και ευρωπαϊκών -ανεπίσημων για την ώρα- ρεκόρ, εξελίχθηκε η διοργάνωση του στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του τέως προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργου Φουντουλάκη.

Συνολικά σημειώθηκαν τρία παγκόσμια και δύο ευρωπαϊκά ρεκόρ, με πρωταγωνιστές τους Αθανάσιο Κωνσταντινίδη, Στέλιο Μαλακόπουλο, Αθανάσιο Προδρόμου και Εμμανουήλ Γιακουμάκη.

Ο δις Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία F32 με 23.08μ., ενώ είχε και ρεκόρ Ευρώπης στην σφαίρα της ίδιας κατηγορίας με 10.54μ.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία ανήκε στον ίδιο με 21.85μ. από τις 2 Αυγούστου 2020 στην Αθήνα, όπως και το ρεκόρ Ευρώπης στη σφαίρα με 10.39μ. από τις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος κατηγορίας Τ62 σημείωσε ο Στέλιος Μαλακόπουλος, φτάνοντας για πρώτη φορά τα επτά μέτρα (7.00μ.) και ευνοϊκό άνεμο μόλις +0,7. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στον ίδιο με 6.87μ. από τις 3 Ιουλίου 2020 στο Βερολίνο.

Ρεκόρ κόσμου στο τριπλούν κατηγορίας Τ20 είχε ο Αθανάσιος Προδρόμου με 14.91μ., καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ουκρανού Προυντίκοφ με 14.50μ. από τις 18/7/2017 στο Λονδίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!