Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Στη διοίκηση της Bentley περνά η Audi;
[Gazzetta]: Στη διοίκηση της Bentley περνά η Audi;

[Gazzetta]: Στη διοίκηση της Bentley περνά η Audi;

Το γερμανικό Automobilwoche αποκάλυψε ότι η Volkswagen σκοπεύει να αναδιαρθρώσει τη βρετανική μάρκα πολυτελείας ως θυγατρική της Audi.

Η Bentley, η βρετανική μάρκα πολυτελείας με τη μεγάλη ιστορία, ανήκει από το 1998 στον όμιλο της VW και συγκεκριμένα τελεί υπό την εποπτεία της Porsche. Αυτή η κατάσταση όμως πιθανώς να αλλάξει το επόμενο έτος, αν η Bentley τεθεί υπό την επίβλεψη της Audi σύμφωνα με το γερμανικό μέσο.

Οι πληροφορίες που επικαλείται το Automobilwoche αναφέρουν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις, πιστεύει ότι η μάρκα θα έχει περισσότερες δυνατότητες μετά από αυτήν την αναδιάρθρωση. Το πέρασμα από τη σκέπη της Porsche σε αυτή της Audi, θα μπορούσε να επιταχύνει τη δημιουργία ενός νέου, μικρότερου premium SUV από την Bentley, με πλαίσιο και μηχανικά σύνολα από την Audi.

Σήμερα, τα μοντέλα Continental και Flying Spur μοιράζονται το πλαίσιο MSB από την Porsche, ενώ το Bentayga χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MLB Evo του Cayenne. Όσον αφορά τις επιλογές κινητήρα, ο twin-turbo V8 είναι επίσης σχεδιασμός Porsche, ενώ ο twin-turbo W12 έχει τις ρίζες του πίσω στο πολυτελές Phaeton και είναι μια δημιουργία της Volkswagen.

Η ιστορικές εγγλέζικες μάρκες πολυτελείας δεν είχαν μια πορεία στρωμένη με ροδοπέταλα. Πολλές φορές αναζήτησαν τη θάλπη ισχυρών κατασκευαστών, για να μπορούν να κατασκευάζουν τις λίγες χιλιάδες πανάκριβων μοντέλων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!