Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Περίπου 110 δις ευρώ θα στοιχίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία το Brexit
[Gazzetta]: Περίπου 110 δις ευρώ θα στοιχίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία το Brexit

[Gazzetta]: Περίπου 110 δις ευρώ θα στοιχίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία το Brexit

Μεγάλο προβλέπεται το κόστος στην οικονομία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, μετά το τέλος του Δεκέμβρη, όπου λήγει η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit.

Ευρωπαϊκές και βρετανικές βιομηχανίες παραγωγής οχημάτων κάλεσαν σήμερα τις δύο πλευρές, ΕΕ και Βρετανία, να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό σε μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, προειδοποιώντας ότι ένα άτακτο Brexit, θα μπορούσε να κοστίσει στον αναφερόμενο τομέα 110 δισ. ευρώ από την απώλεια εμπορικών πράξεων μέσα σε μία πενταετία.

Καθώς απομένουν λιγότεροι από τέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, που τελειώνει το Δεκέμβριο, οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας και της ΕΕ για μία εμπορική συμφωνία από το 2021 και μετά έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, μετά την παρουσίαση από τη Βρετανία ενός σχεδίου για το σπάσιμο της συμφωνίας αποχώρησης, την οποία και υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Ιανουάριο.

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα οδηγήσει στην επιβολή δασμών. Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των οχημάτων, ενώ θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης, προκαλώντας μείωση της παραγωγής κατά 3 εκατομμύρια οχήματα μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση 23 ενώσεων του κλάδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!