Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: ΠΑΕ Άρης: «Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της παράνομης απόφασης»
[Gazzetta]: ΠΑΕ Άρης: «Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της παράνομης απόφασης»

[Gazzetta]: ΠΑΕ Άρης: «Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της παράνομης απόφασης»

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Άρης τοποθετήθηκε επί της σημερινής (8/9) απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κινείται στο πλαίσιο του Νόμου και ότι δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή της.

Με σημερινή απόφασή του το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κοντοβά, παρά των όσων αναφέρει το άρθρο 111 του αθλητικού Νόμου 2725/1999 και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για κάθε εταιρία που υπάχθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η ΠΑΕ Άρης τοποθετήθηκε επισήμως ξεκαθαρίζοντας την απαίτηση εφαρμογή του Νόμου αλλά και χρησιμοποίησης κάθε ένδικου μέσου με σκοπό να αποτρέψει την εφαρμογή της.

«Είθισται, το τελευταίο διάστημα να καλούμαστε, επί μονίμου βάσεως, να απαντήσουμε στα αυτονόητα. Εν προκειμένω, όσον αφορά το νέο παραλογισμό που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ισχύουν βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, τα κάτωθι.

Το άρθρο 111 του αθλητικού νόμου 2725/1999, καθώς και το άρθρο 4 του παραρτήματος Α του ΚΑΠ της ΕΠΟ, αναφέρουν ότι: Από την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017 και εντεύθεν, όποια ΠΑΕ υποβιβαστεί υποχρεούται να καταβάλλει το 50% των οφειλών της, εάν και εφόσον ξανασυσταθεί ΠΑΕ από το ιδρυτικό σωματείο της υποβιβασθείσας ΠΑΕ.

Την ισχύ μάλιστα των ως άνω διατάξεων υιοθέτησε στο σκεπτικό της και η υπ’ αρίθμ 107/2020 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Συνεπώς, ενώ απόρροια της εν λόγω απόφασης θα όφειλε να είναι η απόρριψη της αίτησης του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κοντοβά, εντούτοις, σε αντιδιαστολή με κάθε έννοια δικαίου και λογικής δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!