Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Όλες οι Jaguar θα είναι έως το 2025 αμιγώς ηλεκτρικές
[Gazzetta]: Όλες οι Jaguar θα είναι έως το 2025 αμιγώς ηλεκτρικές

[Gazzetta]: Όλες οι Jaguar θα είναι έως το 2025 αμιγώς ηλεκτρικές

O CEO της Jaguar Τιερί Μπολορέ ανακοίνωσε το μετασχηματισμό της βρετανικής μάρκας σε κατασκευαστή μόνο ηλεκτρικών πολυτελών αυτοκινήτων κατά τα πρότυπα της αμερικανικής Tesla.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο Reimagine που ανακοίνωσε ο Τιρεί Μπολορέ, η Jaguar αρχικά, μετά το 2025 και η Land Rover στην συνέχεια, έως το 2030, θα έχουν μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατηρήσει και τα τρία βρετανικά εργοστάσια ανοιχτά στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της. Ο διευθύνων σύμβουλος Τιερί Μπολορέ δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο για τη νέα τεχνολογία των αυτοκινήτων της.

Αυτή είναι μια σημαντική κίνηση για την Jaguar Land Rover, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έχει λίγες επιλογές. Όπως και άλλοι κατασκευαστές, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει τις εκπομπές CO2. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις πετρελαιοκινητήρων – που γενικά παράγουν λιγότερο CO2 από τους βενζινοκινητήρες – έχουν πέσει κατακόρυφα.

Μακροπρόθεσμα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να απαγορεύσει την πώληση όλων των αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ εξ ολοκλήρου από το 2030. Οι κυβερνήσεις σε άλλες χώρες κινούνται προς την ίδια γενική κατεύθυνση.

Το πρόβλημα είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν περισσότερο για το σχεδιασμό και την κατασκευή από τα συμβατικά μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να έρθουν κέρδη από αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!