Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Νέα δεδομένα για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα
[Gazzetta]: Νέα δεδομένα για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

[Gazzetta]: Νέα δεδομένα για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

Το δίκτυο υποδομών για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, φτιάχνοντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (ΜΥΦΑΗ) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η τήρηση του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού μητρώου αφορά τη συστηματική καταγραφή των υποδομών φόρτισης και των φορέων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά, την καλύτερη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των χρηστών Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων καθώς και την υποστήριξη της ανάπτυξης των απαραίτητων υποδομών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας προ ημερών σε σχετική ερώτηση στη Βουλή «η ανάπτυξη και λειτουργία του εν λόγω Μητρώου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί». Όπως σημείωσε ο ίδιος, η συγκεκριμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων σχεδιάζεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος CEF (Data collection related to recharging/refuelling points for alternative fuels and the unique identification codes related to e-Mobility actors), στο οποίο συμμετέχει και η χώρα μας. Η ΜΥΦΑΗ θα επιτελεί τις εξής λειτουργίες:

  • Απόδοση μοναδικών κωδικών στους φορείς της αγοράς υπηρεσιών φόρτισης οχημάτων με σκοπό να διευκολυνθεί η διαλειτουργικότητα συστημάτων και υπηρεσιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Δημιουργία υποδομής ενημέρωσης καταναλωτών (National Access Point – NAP), σχετικά με τη διαθεσιμότητα υποδομών, τις τιμές και τις λοιπές πληροφορίας, σχετικά με τις υποδομές φόρτισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!