Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Μια τίμια ομάδα
[Gazzetta]: Μια τίμια ομάδα

[Gazzetta]: Μια τίμια ομάδα

Μια πρώτη επισκόπηση στην αρχή της σεζόν του μπασκετικού Παναθηναϊκού από τον Χρήστο Κιούση ειδικά σε μια εβδομάδα που επικρατεί ικανοποίηση μετά τη νίκη επί της Φενέρ.

Η λέξη τιμιότητα είναι ίσως αυτή που ακούγεται συχνότερα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Δεν είναι κακομοιριά η λέξη τιμιότητα, είναι ρεαλισμός μπροστά στο απόλυτο άγνωστο που γνωρίζαμε το καλοκαίρι που πέρασε. Τώρα που το άγνωστο πήρε σάρκα και οστά μπορούμε να ξεκινήσουμε μια κάποια συζήτηση.

Αρχή γίνεται από την άμυνα

Να συμφωνήσουμε σε κάτι; Μια καινούργια ομάδα είναι ευκολότερο να παίξει καλή ομαδική άμυνα παρά καλή ομαδική επίθεση. Το «ομαδική» είναι η λέξη κλειδί. Εντυπωσιακές ατομικές επιδόσεις μπορούμε να συναντήσουμε σε όλες τις λίγκες, σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα μήκη και πλάτη του μπάσκετ. Ομαδικά σταθερά καλή επίδοση στις δύο άκρες του παρκέ σπάνια και δύσκολα. Μια καλή άμυνα στηρίζεται στα σωματικά προσόντα, στην αγωνιστική διάθεση, στην τήρηση κάποιων κανόνων, στο χαρακτήρα των παικτών. Φυσικά οι μεγάλοι αμυντικοί προπονητές και παίκτες έβαζαν πολύ μυαλό στις άμυνες που έπαιζαν και προσάρμοζαν στον αντίπαλο, όμως υπάρχει πάντα η βάση του «θέλω να παίξω άμυνα».

Οι ιδέες στην επίθεση

Αν συμφωνήσουμε ότι το μπάσκετ έχει ξεφύγει από τη λογική του streetball ειδικά στην Ευρώπη και συμφωνήσουμε επίσης ότι σπανίζουν πια οι εξωπραγματικά προικισμένοι παίκτες, όλοι παίζουν επιθετικά ένα μπάσκετ αρχών και ιδεών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!