Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Μια κυρία πίσω από το τιμόνι της Peugeot
[Gazzetta]: Μια κυρία πίσω από το τιμόνι της Peugeot

[Gazzetta]: Μια κυρία πίσω από το τιμόνι της Peugeot

Η Λίντα Τζάκσον άφησε τη Citroen μετά από μια επιτυχημένη θητεία και συνεχίζει την πορεία της στο υψηλότερο διοικητικό επίπεδο, ως CEO της Peugeot.

Μια εξαιρετικά δυναμική και επιτυχημένη στη διοίκηση επιχειρήσεων γυναίκα, η Βρετανίδα Λίντα Τζάκσον, ανέλαβε πλέον τα ηνία της γαλλικής Peugeot, ως διευθύνουσα σύμβουλος της ιστορικής μάρκας.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της σημαντικής συνένωσης των ομίλων PSA και FCA υπό το εταιρικό όνομα STELLANTIS, δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός νέου διοικητικού σχήματος με πολλές εσωτερικές μετακινήσεις.

Μια από αυτές ήταν και της Λίντα Τζάκσον, που έχει ήδη διατελέσει με μεγάλη επιτυχία CEO της Citroen, από το 2014 έως και το 2020.

Ποια είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Peugeot

Η Λίντα Τζάκσον, γεννημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφοίτησε με MBA από το Πανεπιστήμιο του Warwick και ξεκίνησε την καριέρα της στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου συνεχίζει έως και σήμερα. Έχει σημαντική εμπειρία δεκαετιών σε ολόκληρο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδίως σε διευθυντικούς ρόλους οικονομικών και εμπορικών τμημάτων.

Ξεκίνησε την καριέρα στις Jaguar, Land Rover και Rover Group, όπου από περιφερειακή οικονομική διευθύντρια της Rover Europe, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αναρριχήθηκε στη θέση της διευθύντριας οικονομικών ολόκληρου του ομίλου Όμιλο MG Rover μέχρι το τέλος του 2004, πριν ενταχθεί στον Όμιλο PSA το 2005.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!