Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Η Mahle εξελίσσει ηλεκτρικό μοτέρ χωρίς μαγνήτες
[Gazzetta]: Η Mahle εξελίσσει ηλεκτρικό μοτέρ χωρίς μαγνήτες

[Gazzetta]: Η Mahle εξελίσσει ηλεκτρικό μοτέρ χωρίς μαγνήτες

Η Mahle ετοιμάζει έναν πιο οικολογικό αλλά και πιο αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα

Η γερμανική Mahle, εταιρεία που προμηθεύει με εξαρτήματα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, εργάζεται πάνω σε ένα νέο είδος ηλεκτρικού κινητήρα που δεν θα έχει μαγνήτες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του σπάνια μέταλλα που πρέπει να εξορυχθούν από τη γη. Το κεντρικό χαρακτηριστικό αυτού του μοτέρ είναι επαγωγική μετάδοση της ενέργειας, δηλαδή χωρίς να έρχονται σε επαφή τα κινούμενα μέρη. Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να δουλεύει χωρίς φθορές και με μεγάλη αποδοτικότητα στις υψηλές στροφές.

Σύμφωνα με τη Mahle η αποδοτικότητα του μοτέρ που εξελίσσει φτάνει στο 95%, που είναι αριθμός που μέχρι τώρα έχουν επιτύχει μόνο τα αγωνιστικά μονοθέσια της Formula E. Αυτό που ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει είναι να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά διάφορων σχεδιαστικών ιδεών για ηλεκτρικούς κινητήρες μόνο σε ένα μοτέρ. Το επιπλέον πλεονέκτημα του σχεδίου των Γερμανών είναι ότι μπορεί να παραχθεί και να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κλίμακες, κάτι που το κάνει κατάλληλο από μικρά οχήματα μέχρι φορτηγά.

Ο Μίκαελ Φρικ, προσωρινός Πρόεδρος του Διευθυντικού Συμβουλίου και CFO της Mahle, είπε: “Με το νέο μας ηλεκτρικό κινητήρα εκπληρώνουμε την ευθύνη μας ως μια εταιρεία που λειτουργεί με βιωσιμότητα. Η απομάκρυνση από τους μαγνήτες και επομένως τη χρήση σπάνιων μετάλλων προσφέρει πολλές δυνατότητες, όχι μόνο από γεωπολιτική άποψη αλλά και όσον αφορά την υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!