Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Η Κίνα θα κατασκευάσει 18 ποδοσφαιρικές πόλεις μέσα σε τέσσερα χρόνια
[Gazzetta]: Η Κίνα θα κατασκευάσει 18 ποδοσφαιρικές πόλεις μέσα σε τέσσερα χρόνια

[Gazzetta]: Η Κίνα θα κατασκευάσει 18 ποδοσφαιρικές πόλεις μέσα σε τέσσερα χρόνια

H κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δρομολογεί μέχρι το 2025 την κατασκευή 18 ποδοσφαιρικών πόλεων, καθεμία εκ των οποίων θα έχει δύο τουλάχιστον επαγγελματικές ομάδες, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος. Στόχος της ασιατικής χώρας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές στερέωμα το 2035.

Στις ράγες της ανάπτυξης μπαίνει και πάλι το κινεζικό ποδόσφαιρο, το οποίο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2020, Jiangsu Suning, δεν υπάρχει πλέον, ενώ εδώ και ένα χρόνο έχουν διαλυθεί 16 ομάδες από τις πρώτες τρεις κατηγορίες της ασιατικής χώρας.

Η εμφάνιση του κορονοϊού άλλαξε δραματικά την κατάσταση, ωστόσο η κατηφόρα είχε ξεκινήσει πιο πριν. Κι αυτό γιατί το κινεζικό κράτος σταμάτησε τις ενισχύσεις με απώτερο στόχο τον εξορθολογισμό της κατάστασης. Το ίδιο, δηλαδή, που με τις παράλογες ενισχύσεις ώθησε τις ομάδες τη πρώτης (αλλά συχνά και δεύτερης) κατηγορίας να δαπανήσουν εξωπραγματικά ποσά για να προσελκύσουν και να πείσουν σταρ και λαμπερά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Αυτό, ωστόσο, οδήγησε σε εκροή κεφαλαίων από τη χώρα. Η ροή στην άφιξη των σπουδαίων ονομάτων σταμάτησε, επιβλήθηκε salary cap και κάπως έτσι – με την πανδημία να επιταχύνει τις εξελίξεις – η φούσκα έσκασε. Η δίψα του κινεζικού γίγαντα για ανάπτυξη και απόκτηση πρωταγωνιστικού ρόλου στο ποδόσφαιρο με ορίζοντα 15ετίας, ωστόσο, παραμένει ακόρεστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!