Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Καθυστερεί… συνειδητά η Alfa Romeo Tonale
[Gazzetta]: Καθυστερεί… συνειδητά η Alfa Romeo Tonale

[Gazzetta]: Καθυστερεί… συνειδητά η Alfa Romeo Tonale

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo πιστεύει ότι η υβριδική έκδοση της νέας Tonale έχει περιθώρια βελτίωσης και προκειμένου να σχεδιαστεί καλύτερα, «θυσιάζει» μερικούς μήνες παραγωγής.

Ο Ζαν Φιλίπ Ιμπαρατό, πρώην επικεφαλής της Peugeot και νυν διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, ξεκίνησε την προσπάθεια ανάκαμψης της Alfa Romeo με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο: καθυστερώντας την παραγωγή του αναμενόμενα πιο εμπορικού της μοντέλου.

Το συμπαγές SUV με την ονομασία Tonale, το οποίο έχει σχεδιάσει ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, είχε προγραμματιστεί να παραχθεί προς το τέλος του 2021. Θα συμπλήρωνε από τα κάτω τη γκάμα των Giulia και Stelvio, με την προοπτική να γίνει το μοντέλο με το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, λόγω μεγέθους και κόστους.

Όταν ο Ιμπαρατό ανέλαβε τη διοίκηση της Alfa Romeo στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που έφερε η σύμπλευση των PSA και FCA υπό το νέο όνομα STELLANTIS, αποφάσισε στις αρχές του 2021 ότι η pug-in υβριδική εκδοχή της Tonale, η οποία θα διατίθεται ταυτόχρονα με τις συμβατικές, δεν πληροί τα κριτήρια απόδοσης της μάρκας.

Πιο συγκεκριμένα, η Tonale είχε εξελιχθεί με το plug-in υβριδικό σύστημα του ανανεωμένου Jeep Compass, το οποίο εξασφαλίζει ισχύ 190 ή 240 ίππους και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για απόσταση περίπου 49 χιλιομέτρων.

Προφανώς ο Ιμπαρατό θέλει κάτι πολύ πιο συναρπαστικό, που να ταιριάζει με το σπορ χαρακτήρα της Alfa Romeo και να ξεχωρίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!