Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: H Hyundai-KIA δεν θα συνεργαστεί με την Apple
[Gazzetta]: H Hyundai-KIA δεν θα συνεργαστεί με την Apple

[Gazzetta]: H Hyundai-KIA δεν θα συνεργαστεί με την Apple

Οι δύο μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι δεν βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple για τη δημιουργία ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Πτώση στις μετοχές της Hyundai και Κia προκάλεσε η ανακοίνωση πως, τελικά, δεν βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple για την από κοινού δημιουργία αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η ανακοίνωση λέει «η Hyundai Motor λαμβάνει αιτήματα από πολλές εταιρείες για συνεργασία σε από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί καθώς ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο». Για να καταλήξει πως:
«H Hyundai Motor δεν είναι σε συζητήσεις με την Apple για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκίνητου».

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα πως οι δύο «αδελφές» νοτιοκορεατικές εταιρείες βρισκόντουσαν πολύ κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με την δημιουργό του iPhone, για την δημιουργία αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις της Kia στο West Point της Virginia. Τις ίδιες πληροφορίες διακινούσαν πηγές μέσα από την Hyundai.

Από όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη φημολογία, η στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές των δύο εταιρειών τους απέφερε κέρδη ύψους 817 εκατ. δολαρίων στην Hyundai, και 713 εκατ. δολαρίων στην Kia.

H διάψευση όμως των προσδοκιών διά στόματος εκπροσώπων των δύο αυτοκινητοπαραγωγών επιχειρήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα η Apple στρέφεται προς άλλους συνεργάτες, προκάλεσε την πτώση 4,14% στη μετοχή της Hyundai και 12% στη μετοχή της Kia.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!