Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Το VW Group έλαβε προσφορά για την εξαγορά της Lamborghini
[Gazzetta]: Το VW Group έλαβε προσφορά για την εξαγορά της Lamborghini

[Gazzetta]: Το VW Group έλαβε προσφορά για την εξαγορά της Lamborghini

Πρόταση ύψους 7,5 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Automobili Lamborghini έλαβε το Volkswagen Group

Η εξαιρετική πορεία της Lamborghini τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Όπως αποκαλύφθηκε από το Autocar, στα γραφεία του Group Volkswagen έφτασε πρόταση για την εξαγορά της Automobili Lamborghini, μαζί με τις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Μπολόνια και τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Η πρόταση είναι μη δεσμευτική και έχει ύψος 7,5 δισ, ευρώ.

Η πρόταση κατατέθηκε από την Quantum Group AG, που είναι μια εταιρεία συμμετοχών που εδρεύει στη Ζυρίχη. Εκπροσωπείται από τον Ρέι Σταρκ, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Piech Automotive. Κι αν το όνομα Πιχ σας λέει κάτι, πίσω από την Piech Automotive βρίσκονται ο Άντον Πιχ, που είναι γιος του πρώην Προέδρου του VW Group, Φέρντιναντ Πιχ, και ο Ματίας Μίλερ, πρώην CEO της Porsche. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο αν οι δυο τους εμπλέκονται στην πρόταση εξαγοράς.

Η νεοσύστατη εταιρεία συμμετοχών δημιούργησε μια κοινοπραξία με την εταιρεία επενδύσεων Centricus Asset Management με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό να δημιουργήσει αυτό που περιγράφει ως «πλατφόρμα επενδύσεων τεχνολογίας και τρόπου ζωής» με τον τίτλο εργασίας Outlook 2030. Σύμφωνα με το όραμα της Quantum Group AG, η Lamborghini θα καταστεί «αιχμή του δόρατος» για την καινοτομία εφαρμόζοντας νέες «καθαρές» τεχνολογίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!