Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Για να δω μπάσκετ πρέπει να υπάρχει μπάσκετ!
[Gazzetta]: Για να δω μπάσκετ πρέπει να υπάρχει μπάσκετ!

[Gazzetta]: Για να δω μπάσκετ πρέπει να υπάρχει μπάσκετ!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για όλα όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ και την κεντρική διαχείριση στο κομμάτι των τηλεοπτικών.

Η κεντρική διαχείριση επέστρεψε στο μπάσκετ δίνοντας ανάσα και φιλί της ζωής στις ομάδες.

Τι ωραία!!!

Φέξε μου και γλίστρησα , όπως συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός.

Αν η συγκεκριμένη φράση ακουγόταν σε σαπουνόπερα το φιλοθεάμον κοινό θα δάκρυζε συγκλονισμένο από τις εξελίξεις.

Αλλά δυστυχώς αναφέρεται σε μια πραγματικότητα χρόνων ζοφερή και αδιέξοδη για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Η απόφαση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τις κραταιές οικονομικά ομάδες –γιατί αυτές κάνουν κουμάντο οι άλλες απλώς ακολουθούν σαν τα ζόμπι στην τηλεοπτική σειρά walking dead, χωρίς καμία διάθεση ή σχέδιο για ανάληψη πρωτοβουλιών-δεν σηματοδοτεί την αλλαγή στον τρόπο σκέψης τους όσον αφορά τους οικονομικούς όρους διεξαγωγής της διοργάνωσης, ούτε σημαίνει ότι αλλάζουν την φιλοσοφία τους και κατά συνέπεια τις πρακτικές τους για το κοινό συμφέρον.

Οι ομάδες αυτές επέστρεψαν στην λογική της κεντρικής διαχείρισης – τη μόνη λογική που διατρέχει όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παντού- από συμφέρον!

Επειδή είδαν τις κάνουλες του συνδρομητικού καναλιού να κλείνουν αφήνοντας τες οικονομικά άνυδρες.

Δεν είχαν άλλη λύση! Τα κίνητρα τους είναι καθαρά ιδιοτελή.

Γεγονός που σημαίνει ότι η κεντρική διαχείριση θα κρατήσει όσο διαρκεί η οικονομική- υγειονομική κρίση και όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αύριο , μεθαύριο, σε δυο χρόνια και οι προσφορές από τις συνδρομητικές πλατφόρμες επιστρέψουν , τότε η κεντρική διαχείριση θα επιστρέψει κι αυτή στα αζήτητα!

Βέβαια αν επιτευχθεί η συμφωνία με την δημόσια τηλεόραση , γιατί δεν έχει κλειδώσει ακόμα , δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, θα μιλάμε για μια κεντρική διαχείριση αλά ελληνικά!

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Οι δυο μεγάλοι θα μοιραστούν την μερίδα του λέοντος και τα υπόλοιπα …Αττικής θα διατεθούν στο υπηρετικό προσωπικό που κουβέντα δεν θα πει γιατί το επιχείρημα θα είναι (άκουσον –άκουσον), ότι αν δεν ήταν οι μεγάλοι στη συμφωνία , δεν θα έπαιρναν ούτε τα ψίχουλα!

Αν πιστεύετε λοιπόν ότι με αυτή τη νοοτροπία και με τις παγιωμένες πλέον πρακτικές των παραγόντων και διοικούντων , το άθλημα έχει μέλλον στην χώρα μας, τότε πάσο , τα ρέστα μου , τα φύλλα σας και πάμε παρακάτω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!