Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Η επόμενη ημέρα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες
[Gazzetta]: Η επόμενη ημέρα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες

[Gazzetta]: Η επόμενη ημέρα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την επόμενη ημέρα στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας όπως διαμορφώθηκε μετά από τις εκλογές.

Η 31η Μαρτίου, που ήταν η καταλυτική ημερομηνία για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, έχει περάσει και ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αλλάζει.

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο covid-19 είναι τεράστια για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και οι νέες διοικήσεις θα έχουν δύσκολο έργο την επόμενη ημέρα αφού τα σωματεία είναι στο “κόκκινο”.

Σε 21 ομοσπονδίες, ο πρόεδρος άλλαξε, αφού απαγορεύτηκε δια νόμου η συμμετοχή πολλών παλαιών παραγόντων στις εκλογές αλλά σίγουρα πολλοί εξ’ αυτών στηρίξαν και στηρίζουν τις νέες διοικήσεις.

Αυτό που προέκυψε από τις εκλογές είναι η είσοδος αρκετών αθλητών στα ΔΣ και κάτι που κατακτήθηκε είναι η “πολυφωνία” στα συμβούλια. Πλέον δεν υπάρχουν διοίκησεις του 95% τουλάχιστον στις λεγόμενες μεγάλες ομοσπονδίες.

Για πρώτη φορά οι εν ενεργεία αθλητές θα έχουν και επρόσωπο στο ΔΣ με δικαίωμα ψήφου.

Οι καλά μυημένοι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα ισχυριστούν ότι οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν, εάν έρθουν, στις επόμενες εκλογές μετά από το Παρίσι 2024 όταν και οι σημερινές διοικήσεις που στηρίζονται από παλαιούς παράγοντες έχουν “απογαλακτιστεί”.

Όσο αφορά την ΕΟΕ η παλιά φρουρά παραμένει αφού εκεί δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την συμμετοχή των πρώην προέδρων στην ολομέλεια.

Τα παιδιά της Αλλαγής είναι ακόμη εδώ

Η κυβέρνηση με νόμο απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών και ειδικά σε θέσεις προεδρείου σε παράγοντες άνω των 71 ετών ενώ μπήκε “κόφτης” με αναδρομική ισχύ στις θητείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!