Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: ΕΟΚ: «Απο-φασίστηκε ‘φωτογραφικώς’ να απαγορευθεί η ανοικτή εκλογική διαδικασία»
[Gazzetta]: ΕΟΚ: «Απο-φασίστηκε ‘φωτογραφικώς’ να απαγορευθεί η ανοικτή εκλογική διαδικασία»

[Gazzetta]: ΕΟΚ: «Απο-φασίστηκε ‘φωτογραφικώς’ να απαγορευθεί η ανοικτή εκλογική διαδικασία»

Η ΕΟΚ με σχετική ανακοίνωση θέλησε να «απαντήσει» στην αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ κάνοντας μεταξύ άλλων, λόγο για «εκλογική αεροπειρατεία».

Λίγο μετά τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Σάββατο με την οποία μπήκε και επίσημα απαγορευτικό στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ότι «ΑΠΟ-ΦΑΣΙΣΤΗΚΕ «φωτογραφικώς» να απαγορευθεί η ανοικτή εκλογική διαδικασία» ενώ καταλήγει ότι η ΚΥΑ ισοδυναμεί με «εκλογική αεροπειρατεία».

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Η αντισυνταγματική και εκτός κάθε ηθικής νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης κατά των δημοκρατικών διαδικασιών στο αθλητικό κίνημα κορυφώθηκε με την πρωτοφανή σημερινή «ΚΥΑ», η οποία περιλαμβάνει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ εφαρμογής από σήμερα, Σάββατο 29.5.2021, τη διεξαγωγή εκλογών. Ενώ διευρύνεται το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, ΑΠΟ-ΦΑΣΙΣΤΗΚΕ «φωτογραφικώς» να απαγορευθεί η ανοικτή εκλογική διαδικασία στην Ε.Ο.Κ., 18 ώρες μόλις πριν την έναρξή της. Καταργήθηκε δηλαδή την τελευταία στιγμή το υπέρτατο και αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των αθλητικών σωματείων να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση της 30-5-2021 για την εκλογή της νέας αιρετής διοίκησης της Ε.Ο.Κ.

Οι θλιβερές νομοθετικές παρεμβάσεις του κ. Αυγενάκη, αρχικώς με τον αποκλεισμό ιστορικών παραγόντων του αθλητισμού από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, και εν συνεχεία με τις έκνομες κατά συρροή «τροπολογίες» του στη διαδικασία των Εκλογών, είχαν ως μοναδικό σκοπό να αλλοιώσουν τη βούληση του εκλογικού σώματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!