Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Ελληνικό Πόλο: Εθνικό σπορ ή εθνικός «ζητιάνος»;
[Gazzetta]: Ελληνικό Πόλο: Εθνικό σπορ ή εθνικός «ζητιάνος»;

[Gazzetta]: Ελληνικό Πόλο: Εθνικό σπορ ή εθνικός «ζητιάνος»;

Τι κρύβεται πίσω από την “αστραφτερή” βιτρίνα στο ελληνικό πόλο; Ποιοι τραβούν καθημερινά το “κουπί” και ποιοι αξίζουν μπράβο γιατί κρατούν ψηλά τη σημαία; Το gazzetta.gr έχει τις απαντήσεις.

Περάσαμε. Όχι, που δεν πηγαίναμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όχι, εμείς. Τα παιδιά της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών.

Αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν βλέποντας “μύθους” δίπλα τους. Ναι, το ελληνικό πόλο διαχρονικά είχε παίκτες που ήταν “μύθοι” όχι σε εθνικό αλλά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Παιδιά που μεγάλωσαν πια αλλά είχαν και έχουν τον σεβασμό όλης της Ευρώπης.

Στη δεκαετία του 80′, του 90′, του 00′.

Είναι όμως το πόλο το εθνικό μας σπόρ; Δύσκολη απάντηση και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή σύγκριση. Τα κοινά που έχουν είναι ότι παίζονται και τα δυο με τα χέρια, έχουν τάιμ άουτ… Το πόλο είναι σαν να παίζεις ποδόσφαιρο με τα χέρια και μέσα στο νερό.

Πόλο ή Μπάσκετ

Περισσότερα κοινά έχει με το ποδόσφαιρο. Είναι εθνικό σπορ; Μπάσκετ ή Πόλο; Δεν θα κάνω την σύγκριση. Ο κάθε Έλληνας αγαπάει τα παιδιά του. Άλλος συμπαθεί το μπάσκετ και άλλος το πόλο.

Το πόλο λοιπόν έτσι για την κουβέντα σε επίπεδο ανδρών-γυναικών, έχει φέρει στη χώρα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο (ασημένιο), τρία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (1 χρυσό, 2 χάλκινα), τρία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ασημένια), μερικά σε World League και FINA Cup.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!