Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Έφτασε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό λεωφορείο της Yutong (pics)
[Gazzetta]: Έφτασε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό λεωφορείο της Yutong (pics)

[Gazzetta]: Έφτασε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό λεωφορείο της Yutong (pics)

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο θα πραγματοποιήσει δρομολόγια κανονικά, με επιβάτες, βρίσκεται στην Αθήνα και σύντομα θα βγει στους δρόμους.

Η κινεζική Yutong, ο μεγαλύτερος προμηθευτής λεωφορείων στον κόσμο και κορυφαίος πάροχος λύσεων οδικών μεταφορών, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαθέτει στον ΟΣΥ ένα ηλεκτρικό λεωφορείο για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας για περίοδο δύο μηνών.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο είναι το πρώτο που θα εκτελεί δρομολόγιο με επιβάτες και συγκεκριμένα θα πραγματοποιεί την εξής διαδρομή σε καθημερινή βάση: Ομόνοια, Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Συγγρού, Αγ. Φωτεινή, Κολυμβητήριο, Άγαλμα Λόρδου Βύρωνα, Σύνταγμα, Ακαδημία, Rex, Ομόνοια.

Το λεωφορείο μήκους 12 μέτρων, είναι χαμηλού δαπέδου με 3 διπλές θύρες και μπαταρία χωρητικότητας 350 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί με ταχεία ή βραδεία φόρτιση. Διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw και ροπής 1.200 Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA (Hill Start Assist), εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενώ διαθέτει ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπροσθέτως είναι εξοπλισμένο με γυάλινα παράθυρα ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία, με ισχυρό κλιματισμό και με το ευφυές σύστημα τηλεματικής της Yutong που ενημερώνει για τις συνθήκες του λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση του, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!