Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Χρυσές συμβουλές για την ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους
[Gazzetta]: Χρυσές συμβουλές για την ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους

[Gazzetta]: Χρυσές συμβουλές για την ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θυμίζει ποιος είναι ο σωστός τρόπος κυκλοφορίας των παιδιών στους δρόμους αλλά και τι προβλέπει ο ΚΟΚ.

Με την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία χιλιάδες παιδιά πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους, τόσο ως πεζοί όσο και ως επιβάτες σε διάφορα οχήματα.

Όλοι οι οδηγοί και πολύ περισσότερο οι γονείς, οφείλουν να γνωρίζουν τις ισχύει για τη μεταφορά των παιδιών με βάση τον Κ.Ο.Κ. σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, καθώς και πολλά ακόμα μικρά «μυστικά» που βοηθούν να αποφύγουμε δραματικά τροχαία ατυχήματα.

Τι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ τα παιδιά επιτρέπεται να ανεβαίνουν σε μοτοσικλέτες μετά την ηλικία των 16 ετών είτε ως οδηγοί είτε ως επιβάτες. Επίσης, τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο, έως την ηλικία των 12 ετών. Φυσικά η χρήση κράνους στις μοτοσικλέτες και ζωνών ασφαλείας στο αυτοκίνητο είναι επιβεβλημένη, ακόμα και αν τα μεγαλύτερα παιδιά ή οι ενήλικες κάθονται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και οδηγοί

Τα μικρά παιδιά αλλά και αυτά που βρίσκονται στην εφηβεία, δεν έχουν πλήρη ανάπτυξη. Αυτό εμποδίζει σε πολλές περιπτώσεις την αντίληψη των κινδύνων που εμφανίζονται πολύ συχνά στο δρόμο και είναι παράγοντες τροχαίων ατυχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!