Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Champions League: Εγκρίνεται την Τετάρτη το νέο φορμάτ σύμφωνα με το Athletic
[Gazzetta]: Champions League: Εγκρίνεται την Τετάρτη το νέο φορμάτ σύμφωνα με το Athletic

[Gazzetta]: Champions League: Εγκρίνεται την Τετάρτη το νέο φορμάτ σύμφωνα με το Athletic

H εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα εγκρίνει σύμφωνα με το Athletic την Τετάρτη (31/3) το νέο φορμάτ του Champions League, το οποίο από το 2024 θα έχει 36 ομάδες.

Στην έγκριση του νέου φορμάτ του Champions League από το 2024 κι έπειτα θα κληθεί να προχωρήσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA την προσεχή Τετάρτη (31/3).

Ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων θα αυξηθεί από τις 32 στις 36 και ο αριθμός των εγγυημένων παιχνιδιών (ο ελάχιστος δηλαδή αριθμός παιχνιδιών) κάθε ομάδας θα αυξηθεί από έξι που είναι τώρα σε δέκα (πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας).

Δεν θα έχουμε ομίλους, αλλά πρωτάθλημα 36 ομάδων. Δεν θα παίζουν όλοι με όλους καθώς όπως αναφέραμε κάθε ομάδα θα παίζει δέκα ματς. Κάθε ομάδα θα ορίζεται από αριθμό δυναμικότητας από το 1 έως και το 36 και από εκεί θα προκύπτουν οι αντίπαλοί της.

Παράδειγμα: Μία ομάδα από το γκρουπ δυναμικότητας θα παίξει δύο ματς με άλλες δύο ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και δύο από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας (2+3+3+2=10 αντίπαλοι, 10 ματς).

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις θα προκριθούν απευθείας στους 16. Οι υπόλοιπες 16 ομάδες (κάτω από τις πρώτες οκτώ, από την 9η έως και την 24η θέση) θα παίξουν σε playoffs μεταξύ τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!