Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Αυγενάκης: Παρουσίασε το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο
[Gazzetta]: Αυγενάκης: Παρουσίασε το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο

[Gazzetta]: Αυγενάκης: Παρουσίασε το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το νέο Σχέδιο Νόμου, που αφορά και στην ΕΕΑ αλλά και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Σχετικά με την υπουργική αυτή συνάντηση υπήρξε ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη. Αυτή είχε να κάνει με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 28ης Ιανουαρίου 2021.
Ειδικότερα συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, οι αρμόδιοι Υπουργοί ανέπτυξαν τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο που αφορά: α) Διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA, β) Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, γ) Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και δ) Λέσχες φιλάθλων.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιλύει μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν θεσμικά και οργανωτικά οι φορείς του αθλητισμού, θέτει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της βίας και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που αποτελούν απαρέγκλιτες αρχές της Κυβέρνησής μας.
Ρυθμίζει το καθεστώς της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που διέπεται από πολυνομία, με αποτέλεσμα να εγείρονται αμφιβολίες για την ισχύ και την αποτελεσματικότητα της κάθε επιμέρους νομοθεσίας.
Περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις εναρμόνισης με την ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία εντοπίζει και αναδεικνύει προβλήματα μεταξύ των οποίων οι χειραγωγημένοι αγώνες, η εκλογική περίοδος στην Ε.Π.Ο. και ευρύτερα ζητήματα που βάλλουν κατά της ακεραιότητας του αθλήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!