Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Αγγελος Παπανικολάου: «Θετικό βήμα η επανέναρξη προπονήσεων και πρωταθλημάτων»
[Gazzetta]: Αγγελος Παπανικολάου: «Θετικό βήμα η επανέναρξη προπονήσεων και πρωταθλημάτων»

[Gazzetta]: Αγγελος Παπανικολάου: «Θετικό βήμα η επανέναρξη προπονήσεων και πρωταθλημάτων»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου αναφέρθηκε στην απόφαση της επανέναρξης των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων.

Ο Άγγελος Παπανικολάου χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη, με τους αθλητές να βρίσκουν επιτέλους τον δρόμο για το γήπεδο και τις προπονήσεις, ωστόσο θέλησε να εκφράσει τις δύο βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύσουν την απόφαση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ:

«Η απόφαση της Πολιτείας για την επανεκκίνηση των αθλημάτων και δη του Μπάσκετ, βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση. Κρίνεται ως απόλυτα θετικό βήμα η επανέναρξη προπονήσεων και πρωταθλημάτων, εν τούτοις, είναι σημαντικό να συνδυαστεί με δύο βασικές προϋποθέσεις:

1.Την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων, που βρίσκονται σε «ασφυξία» λόγω της πολύμηνης διακοπής των πρωταθλημάτων. Η ΓΓΑ οφείλει να εγκύψει άμεσα στο ζήτημα, προχωρώντας με γοργά βήματα στην επιχορήγηση αυτών, όπως άλλωστε συνέβη με όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές, άλλωστε, συμπεριλήφθηκαν στις κοινωνικές ομάδες που δεν έλαβαν ούτε ευρώ κατά τη διάρκεια αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ως εκ τούτου, οι διοικήσεις των συλλόγων δεν δύναται να επωμιστούν ένα τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος.

2.Τη δημιουργία και λειτουργία της αθλητικής πλατφόρμας «Sport.testing», πρόταση την οποία έχω καταθέσει εξ αρχής. Η εν λόγω πλατφόρμα δύναται να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια αφενός, της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών/Ενώσεων και αφετέρου, των συλλόγων, αθλητών, προπονητών και των υπολοίπων εμπλεκόμενων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!