Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: ΑΕΛ: Βάρος στα νέα παιδιά, προσπαθεί να γίνει και πάλι Λαρισαία!
[Gazzetta]: ΑΕΛ: Βάρος στα νέα παιδιά, προσπαθεί να γίνει και πάλι Λαρισαία!

[Gazzetta]: ΑΕΛ: Βάρος στα νέα παιδιά, προσπαθεί να γίνει και πάλι Λαρισαία!

Η ΑΕΛ προσπαθεί να δώσει βάρος σε νέα παιδιά, αλλά και σε παίκτες που είναι Λαρισαίοι καθώς μετά την άνοδο στην επαγγελματική ομάδα των Κοτσιανούλη, Δάκτυλα, οι ποδοσφαιριστές από την περιοχή ανέβηκαν στους 7.

Όταν την δεκαετία του 80 ακούγαμε για την ΑΕΛ, το πρώτο πράγμα που μας ερχόταν στο μυαλό εκτός από τις διακρίσεις που έφερε αυτή η σπουδαία ομάδα, είναι πως έβγαζε παίκτες από τα σπλάχνα της και συνολικά από την περιοχή της Λάρισας. Σπουδαία ταλέντα που έφτασαν τους «βυσσινί» σε κατακτήσεις τίτλων με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα του 1988, σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πορείες και έκαναν όλη την Ελλάδα να μιλάει με τα καλύτερα λόγια όταν αναφέρεται στην ΑΕΛ.

Στην ομάδα εκείνη αγωνιζόντουσαν κυρίως Λαρισαίοι και στην αναμέτρηση με την Ξαμάξ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών από την πόλη αυτή ήταν οι: Κυριλίδης, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας, Τσιλιάκος, Αγορογιάννης, Ζιώγας, Καραπιάλης, Βαλαώρας, με τον Μιχαήλ να ήταν από τις Σέρρες και τον Τσιώλη από την Καρδίτσα. Σε αυτήν την ομάδα της 10ετιας του 80 «έλειψαν» οι Κουκολίτσιος και Μουσιάρης που σκοτώθηκαν το 1979 σε ηλικία 19 ετών και όπως λένε και οι παλιοί στην Λάρισα, ίσως με αυτούς το πρωτάθλημα και το Κύπελλο να είχαν έρθει νωρίτερα ή να ήταν περισσότερα τα τρόπαια που θα είχαν κατακτηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!