Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η ζωή των μοναχών στο Αββαείο της Ναβάρα την εποχή του κορονοϊού
[Euronews]: Η ζωή των μοναχών στο Αββαείο της Ναβάρα την εποχή του κορονοϊού

[Euronews]: Η ζωή των μοναχών στο Αββαείο της Ναβάρα την εποχή του κορονοϊού

Είναι σαν να σταμάτησε ο χρόνος αιώνες πριν στο Αββαείο της Ναβάρα στην περιοχή Λα Ολιβα της Βόρειας Ισπανία. Ιδρύθηκε το 1134 από το Τάγμα των Κιστερκιανών και στο διάστημα των δεκαετιών υπήρξαν περίοδοι λαμπρότητας αλλά και παρακμής, ακόμη και εγκατάλειψης.

Υπέφερε πολέμους, εισβολές και επιδημίες, αλλά κατάφερνε πάντα να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Στο τέλος κάθε έτους, οι μοναχοί ευχαριστούν τον Θεό σε μια ξεχωριστή θεία λειτουργία και προσεχύονται για την ευλογία του στον καινούριο χρόνο. Το ίδιο έκαναν και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Με την ισπανική κυβέρνηση να έχιε κηρυξει καθολικό lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που αναζήτησαν συμβουλές από τον τρόπο που ζουν εδώ και αιώνες αυτοί οι μοναχοί, ώστε να αντλήσουν δύναμη και κουράγιο για να αντέξουν τον περιορισμό.

«Κάντε μια φυσιολογική ζωή. Ορίστε ένα πρόγραμμα. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το τι ώρα θα σηκωθούμε, πότε θα πάμε για ύπνο. Κάνουμε τα γεύματά μας τις ίδιες ώρες. Εργαζόμαστε στους χώρους που συνήθως είναι αφιερωμένοι στην εργασία και τη μελέτη. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έπρεπε να κάνουν τηλεργασία … και μετά, να έχουν περισσότερη οικογενειακή ζωή», λέει ένας μοναχός.

Η Πρωτοχρονιά είναι όπως όλες οι άλλες μέρες σε αυτό το μοναστήρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!