Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Ο αξεπέραστος «γοητευτικός άσχημος» του σινεμά
[Euronews]: Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Ο αξεπέραστος «γοητευτικός άσχημος» του σινεμά

[Euronews]: Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Ο αξεπέραστος «γοητευτικός άσχημος» του σινεμά

Ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στον γαλλικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κινηματογράφο … Ένα πρόσωπο, μια φωνή, ένα χαμόγελο, ένα όνομα… Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Ο καλλιτέχνης με την πολυσχιδή προσωπικότητα που το τσιγάρο είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της, ένας εξωστρεφής τζόκερ της τέχνης, ξεκίνησε από την πυγμαχία, μεταπήδησε στο μουσικό θέατρο και μεγαλούργησε στον κινηματογράφο.

Το αναντίρρητο ταλέντο και η χαλαρή κινηματογραφική παρουσία του Ζαν Πολ Μπελμοντό, του πιο «γοητευτικού άσχημου» της έβδομης τέχνης, έτυχαν της προσοχής του σπουδαίου Ζαν-Λικ Γκοντάρ, σε μια ευτυχή συγκυρία που θα απέδιδε σύντομα αριστουργήματα. Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, που μέχρι τότε είχε σκηνοθετήσει τρεις μικρού μήκους ταινίες, δημιούργησε το 1960 το πασίγνωστο «Με κομμένη την ανάσα» όπου ο Μπελμοντό εκτοξεύτηκε.

Αυτή είναι η αρχή μιας πορείας που δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ. Ένας πρωταθλητής στα box-office όπως ο Λουί ντε Φινές και ο Αλέν Ντελόν.

Οι ταινίες ακολουθούν η μια την άλλη. Από περιπέτειας κωμωδίες, αλλά και δραματικές ταινίες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 συναντήθηκε με τον Αλέν Ντελόν σε μια μυθική ταινία, το «Μπορσαλίνο» για τον υπόκοσμο στη Μασσαλία. Το 1971 βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με τον Ομάρ Σαρίφ για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι διαρρήκτες». Ο Μπελμοντό ήταν τότε ένα σούπερ αστέρι του box office. Και αυτό διότι μακριά πια από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νέου Κύματος, είχε κάνει πλέον σαφή στροφή προς το εμπορικό σινεμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!