Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ξεκίνησε η Art Paris 2021
[Euronews]: Ξεκίνησε η  Art Paris 2021

[Euronews]: Ξεκίνησε η Art Paris 2021

Η Art Paris 2021 άνοιξε τις πόρτες της, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ στο μνημειακό χώρο Grand Palais éphémère, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μισέλ Βιλμότ. 140 αίθουσες τέχνης από όλο τον κόσμο βρίσκονται εδώ για να παρουσιάσουν τους κορυφαίους καλλιτέχνες τους στο κοινό και τους συλλέκτες.

Ο Γκιγιόμ Πιαν είναι ο διευθυντής της διοργάνωσης: «Είναι μια διοργάνωση για τους ειδήμονες, δηλαδή είναι προφανές ότι συμμετέχουν συλλέκτες και επαγγελματίες της τέχνης, όπως για παράδειγμα επιμελητές εκθέσεων και διευθυντές μουσείων. Από την άλλη πλευρά, είναι μια εκδήλωση για όλο τον κόσμο. Δηλαδή κάποιος μπορεί να έρθει και να το δει ως μια έκθεση που εκτείνεται από τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι σήμερα. Το πιο σημαντικό και αξιοσημείωτο γεγονός είναι η συμμετοχή μεγάλων βρετανικών και αμερικανικών γκαλερί που συνήθιζαν να πηγαίνουν στο Λονδίνο και τώρα έρχονται στο Παρίσι».

Η Art Paris συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρία να αντιληφθεί κάποιος τις τάσεις και το περιεχόμενο της σύγχρονης δημιουργίας και της αγοράς τέχνης. Ένας προσκεκλημένος επιμελητής οργανώνει κάθε χρόνο στο πλαίσιο της φουάρ μια έκθεση που βασίζεται σε διαφορετικό θέμα. Φέτος το θέμα ήταν «Πορτραίτο και αναπαράσταση. Μια ματιά στην γαλλική σκηνή»: «__Μια φουάρ σήμερα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία σήμερα, δεδομένων των συνθηκών. Η επιμονή στο θέμα του πορτραίτου ανταποκρίνεται στην εποχή μας, μια περίοδο που οι καλλιτέχνες είναι σε αβεβαιότητα, μια περίοδο εσωστρέφειας για τους ίδιους και την δουλειά τους» εξηγεί ο προσκεκλημένος επιμελητής Ερβέ Μικαέλοφ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!