Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουλίου το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
[Euronews]: Ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουλίου το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

[Euronews]: Ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουλίου το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Δέκα μέρες γεμάτες χορό με 31 ελληνικές και ξένες παραγωγές.Το 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο Κάστρο της πόλης, με την παράσταση «Möbius» της Compagnie XY σε συνεργασία με τον Ρασίντ Ουραμντάν.

Το «Möbius» γεννήθηκε από την επιθυμία της ομάδας να αψηφήσει τη βαρύτητα, να πετάξει στα ύψη και μαζί να περάσει από το άτομο στο σύνολο, στη μεγάλη εικόνα. Το έργο θέτει σε αμφισβήτηση, με εξαιρετικά ποιητικό τρόπο, τη σχέση μας με τον εαυτό μας, τους άλλους, την ομάδα, και την ικανότητά μας να συμβιώνουμε όλοι μαζί. Δεκαεννέα ακροβάτες, όλοι τους μοναδικοί, σχηματίζουν ανθρώπινες στήλες που ψηλώνουν συνεχώς, παραμορφώνονται, αναποδογυρίζουν, ενώνονται και διαλύονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Καθώς οι πρωταγωνιστές αναζητούν λύσεις για «ακραίες» καταστάσεις, αναδύεται μια συλλογική νοημοσύνη.

«Möbius» – Compagnie XY, Rachid OuramdaneChristophe Raynaud de Lage/Christophe Raynaud de Lage

Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης: «Σε κίνηση. Διαρκώς σε κίνηση. Μαζί; Ή μόνοι;».

«Για δεύτερη χρονιά, θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας, τη σχέση μας με τις τέχνες και ειδικά με την τέχνη του χορού, που βασίζεται τόσο πολύ στο ανθρώπινο σώμα. Η φετινή θεματική μας μιλά για τη σημασία της κοινότητας και το ρόλο του ατόμου μέσα σε αυτή. Οι φετινοί μας προσκεκλημένοι μας μιλούν μέσα από τη γλώσσα του χορού και τη δύναμη των σωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!