Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Βρετανία: Βαθύτερη η ύφεση το πρώτο τρίμηνο
[Euronews]: Βρετανία: Βαθύτερη η ύφεση το πρώτο τρίμηνο

[Euronews]: Βρετανία: Βαθύτερη η ύφεση το πρώτο τρίμηνο

Την μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας της εδώ και τέσσερις δεκαετίες καταγράφει η Βρετανία. Τα νοικοκυριά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχέια περιέκοψαν δραματικά τις δαπάνες το πρώτο τρίμηνο του έτους που εμπεριέχει μόλις μερικές μέρες της περιόδου πανδημίας.

Η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής αναθεώρησε επί τα χείρω το ποσοστό ύφεσης τοποθετώντας το πλέον στο 2,2% με όλους τους επιμέρους δείκτες να εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο.

Η Βρετανία έλαβε έκτακτα μέτρα στις 23 Μαρτίου, αργότερα από την πλειονότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σχέδιο ανάταξης της οικονομίας ύψους 5 δις λιρών, περίπου 5,5 δις €. Εφαρμόζει την κλασική συνταγή και τον σίγουρο δρόμο ενίσχυσης των υποδομών.

«Αυτή η στιγμή μας δίνει μία μεγαλύτερη ευκαιρία να γίνουμε ριζοσπαστικότεροι, να κάνουμε πράγματα διαφορετικά. Να κτίσουμε τις βάσεις καλύτερα και τολμηρότερα. Θα αποκαλύψουμε τις δυνατότητες ολόκληρης της χώρας. Θα την κάνουμε ασφαλέστερη, θα κτίσουμε τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα κολέγια. Αλλά θα βάλουμε και περισσότερες «πράσινες» βάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον.

Το αποτύπωμα της πανδημίας στην βρετανική οικονομία δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν και η Τράπεζα της Αγγλίας σε μία πρόγευση εκτίμησε στις αρχές του μήνα ότι η συρρίκνωση θα φθάσει στο 20%.

Η κανονικότητα στην Βρετανία δεν έχει επιστρέψει, πολλοί τομείς της οικονομίας παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας κάτι που επιδεινώνει την κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!